Sirup z bezinkových květů
a
piškot s ovocem.
Krásné pondělní odpoledne ...
Dnes s bezinkovým sirupem a ovocným koláčem z piškotového těsta.
Konečně jsem letos vyzkoušela bezinkový sirup a vřele doporučuji chutná výborně a krásně voní.
A tady je recept na piškot s ovocem
***
120 g | polohrubé mouky | |
120 g | moučkového cukru | |
6 ks | vajec |
1. Vajíčka jemně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
2. Žloutky dáme do misky a ručně, nebo elektrickým šlehačem našleháme se třemi lžícemi moučkového cukru do husté pěny
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme do husta
4. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu
5. Zlehka zamícháme prosátou mouku a nakonec přidáme zbylý sníh
6. Ihned po dokončení těsta je nutné ho dát péci !
7. Piškotové těsto pečeme stejnoměrně, při střední teplotě cca 170 °C - těsto tak pomalu nabývá a nepopraská.
8. Piškot je upečený, když okraje těsta odstávají od plechu nebo formy, pokud vpíchneme párátko do těsta a po vytažení se buchta na párátko nelepí, je hotovo.
Doporučení:
Kyprost těsta závisí na dostatečně ušlehaných žloutcích a bílcích. Sníh do žloutků jen lehce "zabalujeme" a mouku jen zlehka vmícháme. Část mouky můžeme nahradit škrobovou moučkou, těsto pak bude jemné, "mechové".
1 vanička tvarohu
2 šlehačky ke šlehání 33% ušleháme
cukr dle chuti
ovoce já dala jahody ze zahrádky a borůvky
polila jedním sáčkem uvařené želatiny
a nechala ztuhnout.
Všem moc chutnalo!
Krásné a pohodové dny vaše Adéla.
Tak tomu říkám parádní dopoledne :o)
OdpovědětVymazatMoc tě zdravím Adélko, měj se hezky!
Helena
Dobrý den, mohla bych se zeptat, čím máte natřený ten bílý stůl a lavici? Je to moc hezké, tak bych to chtěla zkusit. Díky Hanka
OdpovědětVymazat